Great Space

The recently opened Brant Foundation Art Study Center is situated in a pastoral setting within a beautiful estate in Greenwich, Connecticut. Richard Gluckman transformed the original stone barn, built in 1902 as a cold storage facility for local orchards, into an art viewing space with three galleries with varying spatial characteristics, influenced by the requirements of the collection, and a video viewing room.  Gluckman's intervention within the historic structure keeps distinct the original structure from the inserted galleries emphasizing material contrasts.  Of particular note is the 88 foot skylight installed over a web of wood trusses that not only lightens the roof structure but affects how the light enters the space through the filigree of natural wood - in contrast to the solid white plaster walls of the galleries.  Great Space.